A LÉSZ Kft. rövid bemutatása

A Lakáskezelő, Építőipari és Szolgáltató Kft. jogelődjevel együtt mintegy 60 éves múlttal rendelkezik. Megalakítása 1950-ben történt, mint a Zalaegerszegi Ingatlankezelő és Közvetítő Vállalat, feladata pedig az állami (tanácsi) tulajdonú lakások kezelése volt.

1992. január 1-tõl pedig az IKV jogutódjaként átalakult Lakáskezelő, Építőipari és Szolgáltató Kft-vé, mint a Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzatának egyszemélyes Kft-je. Társaságunk ekkor közel 4200 bérlakást és 400 db nem lakás célú helyiséget kezelt.

Főbb tevékenységek:

Az 1995-ös évtől folyamatason történő önkormányzati lakások értékesítése után jelenleg 796 db önkormányzati bérlakást és több mint 250 db nem lakás célú bérleményt kezelünk (garázsok, raktárak, pincék, üzletek), melyből kiemelnék a zalaegerszeg-bazitán található TV-tornyot és kilátót, melynek a presszóját is üzemeltetjük. A kezelési tevékenység keretében ellátjuk a lakások, helyiségek bérbeadását, szerződéskötését, a bérbeadóra tartozó munkálatok teljes körű elvégzését, hátralékkezelést, ügyfélszolgálat biztosítását, valamint az önkormányzat által ránk bízott egyéb vagyonelemek hasznosítását. Állományi létszámunk 52 fõ.

Az önkormányzati bérlemények kezelésén túl építőipari generálkivitelezést, karbantartást, javításokat, víz-és szennyvízszerelést, hideg- és melegburkolási munkákat, lakásfelújításokat, valamint ingatlan értékbecslési tevékenységet is folytatunk.

Cégünk további jelentős profilja társasházak közös képviseletének ellátása (számviteli, könyvelési, műszaki és jogi feladatok), melyet jelenleg több mint 3500 lakással kapcsolatban, 119 társasháznál látunk el. Tevékenységünket szakképzett (OKJ-s) kollégák látják el. 2013-as évtől a társasházi közös képviseleti tevékenységünket, a tulajdonosok részére Internetes lekérdezési lehetőséggel bővítettük (elszámolások, befizetések ellenőrzése).

2001. évben (a felmerült igények kielégítésére) kezdtük saját tervezésű játszótéri fa játékok gyártását és telepítését Zalaegerszeg és környékének játszótereire. A jogszabályok változása miatt ezen tevékenységünket a 2005-ös évtől egyedi tervezésű köztéri bútorok (padok, szemetesek, asztalok, virágládák) gyártására helyeztük át, valamint ezek karbantartását is végezzük.

2007-es évtől intézmények, irodaházak, társasházak takarítását is vállaljuk.

További információkat talál a bal oldali menüben!

Tv-torony